A legjobb tippek a FINA nézőinek
2017. július 15. írta: Lynxa

A legjobb tippek a FINA nézőinek

Te mit mutatnál meg a romantikus Budapestből a FINA-ra érkező vendégeknek, legyenek azok hazánk fiai vagy külföldiek? Íme blogunk tippjei, hogy mindenki átérezhesse a főváros csodás hangulatát!

 

  1. Kötelező túra a várban!

Az óriás toronyugrás versenyét a Batthyány tér dunai partszakaszánál felállított ideiglenes medencében rendezik meg. Ha valaki jegyet váltott a szédítő magasságból történő ugrásokra, akkor a versenyek előtt vagy után ne hagyja ki a vártúrát. A tértől a kis utcákon és lépcsőkön felsétálva könnyen el lehet jutni a várkerület macskaköves kis utcáiig, ahol egy kellemes séta még azoknak is élvezetes lehet, akik már többször látták a várhegy kötelező látnivalóit a Halász-bástáytól kezdve a Mátyás templomon keresztül egészen a Budavári Palotáig. Lefelé jövet senki se hagyja ki a nemrégiben felújított Várkert Bazárt, ahol még az aktuális programoknak is érdemes egy kicsit utánanézni.

budai_var.jpg 

A Budavári Palota

Forrás: Bigstock

 

  1. Árnyas séta a Margitszigeten!

A margitszigeti Hajós Alfréd sportuszodában szurkolhatunk az úszóknak és a vizilabdásoknak is, a sok izgalom után pedig jól esik egy kis pihenés. A századfordulón jelentős szerepet betöltő Margitsziget ma is igen népszerű a budapestiek és külföldiek között egyaránt, árnyas parkjai, zöldellő rétei, vadasparkja és az egykori apátsági romok sétára csábítanak, ha pedig valamilyen klassz kulturális programra vágyunk, akkor ne feledkezzünk el a Szabadtéri Színpadról sem. A déli részen 2013-ban újították fel a zenélő szökőkutat, amely jelenleg az ország legnagyobbja és sötétedés után csodás fény és hangjátékkal szórakoztatja a nagyérdeműt. 

margitsziget.jpg

A Margitsziget madártávlatból

Forrás: wikipedia 

 

  1. Hangulatos ebéd a Római-parton!

Az úszóversenyek és vízilabda meccsek másik helyszíne a Népfürdő utcában felépített Duna Aréna. A környék kevés látnivalót tartogat az ide érkezőknek, ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy a közelből indulnak a BKK dunai járatai óránként, így innen könnyen eljuthatunk akár hajóval is a szemben lévő Római-partra. Ez a rész pedig már sokkal érdekesebb lehet bárkinek. Az utánozhatatlan XX. századi hangulatot árasztó partszakaszon térjünk be egy büfébe és kóstoljunk bele a hazai street-food ízvilágába, külföldieknek kötelező a lángos. De a FINA-sikerektől felbátorodva akár még egy kenutúrára is benevezhetünk valamelyik parti csónakházban.

romai-part_obuda_hu.jpg 

A Római-part

Forrás: obuda.hu

 

  1. Csodás vacsora a Városligetben!

A Városligeti-tóra felépített medencék minden bizonnyal az egyik legszebb helyszínen helyezkednek el, hiszen az ideiglenes verseny-helyszínektől csupán pár lépés a Hősök-tere, a Vajdahunyadvára, a Városliget sétányai, a Széchenyi-fürdő és a Városliget Café a műjégpálya épületében, ahol még egy kellemes vacsorát is elkölthetünk a versenyek után. A kellemes nyári éjszaka sétára csábít, a Városligetet elhagyva a gyönyörűen kivilágított Andrássy úti paloták között gyalogolhatunk vissza a belvárosba, ahol számtalan szórakozóhely várja az éjszaka szerelmeseit a Király utcában és környékén.

vc_es_vajdahunyad.jpg

A legendás panoráma a Vároliget Café-ból

Forrás: varosligetcafe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bpromantikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9412661405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása