Vajon melyik pesti épület készült a Millenniumra?
2019. szeptember 02. írta: Lynxa

Vajon melyik pesti épület készült a Millenniumra?

A Budapest romantikája blog első kvízében mindenki letesztelheti, hogy mit tud az Ezredévi Ünnepségekről.

mta.jpg

A Millenniumi vagy Ezredévi Ünnepség az egyik legnagyobb szabású esemény volt a város történetében. Sok máig ikonikusnak számító épületet adtak át a rendezvénysorozat keretében. Vajon ön meg tudja mondani, hogy melyeket fejeztek be 1896-ban vagy melyek készültek később, esetleg korábban? Induljon a kvíz:

A bejegyzés trackback címe:

https://bpromantikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr215035662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuiko 2019.09.05. 19:46:44

Az utolsó kérdés kissé becsapós: a városligeti Vajdahunyad Vára (a jelenlegi) az ünnepségek UTÁN készült. Az ünnepségekre egy ideiglenes, fából készült épületcsoport készült el, amit elbontottak, de az alkotás sikere miatt pár év múlva megépítették kőből.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.09.09. 10:04:13

A vagonlakós poszthoz (bpromantikaja.blog.hu/2019/09/06/amikor_a_vagonlakok_elarasztottak_az_orszagot), mert ott hibaüzenet jön az elküldés után:
.
Rettenetes lehetett ez a korszak (is), átélni, túlélni ezeket a viszonyokat.Mocskos, rohadt XX. század, igaza van Feró bának.
:-(
Simán lehetne valami nagyívű történelmi filmet forgatni erről az időszakról, úgyis most van szép, kerek évfordulója az eseményeknek, hagy ismerje meg a nagyvilág és a jelenkori magyarok az akkori időket.Gondolom, korábban a szintén átkozott kommunista érában nem sűrűn lehetett ilyesmivel kirukkolni.
A másik ilyen filmtéma lehetne Budapest ostroma, a téma lehet hogy elvinné akár egy Oszi-ig is...
süti beállítások módosítása