Itt a tavaszi nagytakarítás ideje, ami az aranykorban talán még fontosabb volt, mint manapság. Régi praktikák és trükkök, különös takarítási szokások a nagypolgári életből.
Igény volt, ötlet volt, ám így is húsz év kellett a Várhegy gyomrának átfúrásához. Igaz közbe szólt a hitetlenség és a gyanakvás, na meg a Szabadságharc.
Miért éppen füstölt sonka kerül az asztalra húsvétkor? Ennek az ünnepi hagyománynak eredtünk nyomába, ráadásként pedig egy modern sonkás recepttel is szolgálunk a Városliget Café séfjének, Dobosy Józsefnek jóvoltából.
100 évvel ezelőtt a húsvéti nagy hét számtalan meglepetést tartogatott Budapest lakosságának, a Tanácsköztársaság rendeletei ugyanis különleges új szokásokat vezettek be.
Thaisz Elek egyszerre uralta a rendőrséget, Budapest bordélyait és alvilágát, ám leváltani őt még Ferenc József császárnak is több hónapjába került.
Forrás: György Mayer (1817-1885) - Ervin Szabó Library - Budapest Photo Collection